Waniliowy smak znany milionom!
Danio o smaku klasycznej wanilii to najbardziej znany produkt naszej oferty. A czy wiecie skąd bierze się ten pyszny smak Twojego klasycznego waniliowego Danio? Jak to się dzieje, że wraz z serkiem dostajesz intensywny smak waniliowy? Wyrusz z nami w podróż po świecie i poznaj sekret niepowtarzalnego smaku Danio! Wszystko zaczyna się na Madagaskarze.To tam rośnie naturalnie wanilia płaskolistna, której owoce przeradzają się w przyprawę, którą dobrze znasz, czyli laskę wanilii. Ciekawostka: jej owoce-strąki nie od razu mają ten charakterystyczny, rozpoznawalny zapach. Nabierają go dopiero w trakcie procesu suszenia i fermentacji, któremu są poddawane. Następnie ich esencja trafia w formie naturalnego aromatu waniliowego do pozostałych składników, które, od teraz szczelnie zamknięte w opakowaniu, czekają, aż zgłodniejesz. To już? Zatem czas na porcję kremowego pożywnego* serka.
Za co polubisz klasyczny serek homogenizowany o smaku waniliowym?
A właściwie: za co już możesz go lubić? Danio o smaku waniliowym jest dostępne na polskim rynku od lat 90tych. To bardzo możliwe, że serek o smaku wanilii pojawiał się w Twoim pudełku na drugie śniadanie do szkoły albo sięgałeś po niego, gdy było za wcześnie na obiad, a drugie śniadanie - już dawno zjedzone.
Danio powstaje na bazie twarożku i śmietanki. Nasz serek homogenizowany jest dostępny w opakowaniach o dwóch pojemnościach: 140 g i 220 g, dzięki czemu dopasuje się do Twoich potrzeb.
*Danio jest źródłem białka.