Nazwa Passata pochodzi od włoskiego passate i oznacza tyle co przechodzić przez. To dlatego, że passata to pomidory, które przechodzą przez ostrza i tarki, by uzyskać płynną konsystencję. Nasza passata to przetarte, pozbawione skórki i pestek pomidory, z których odparowaliśmy nieco wody, tak aby uzyskać gęstą, ale jeszcze płynną (w porównaniu do koncentratu pomidorowego) konsystencję. Gotową passatę zamknęliśmy w przyjaznej środowisku szklanej butelce, dzięki czemu od razu można zobaczyć jak gęsta i intensywnie czerwona jest zawartość.
W naszej passacie znajdziesz jedynie pomidory, sok pomidorowy, szczyptę soli i kwasek cytrynowy (który pozyskujemy z owoców i warzyw). Żadnych konserwantów! Świeżo, naturalnie, zdrowo i jakże wygodnie!
Możesz skorzystać z naszej passaty przygotowując potrawy, które nie wymagają użycia pomidorów w kawałkach, jak na przykład sosy, zupy, gulasz czy chilli con carne.
Ciesz się smakiem dojrzałych pomidorów przez cały rok.
Idealna do Twoich ulubionych potraw:
- mięs i makaronów
- zapiekanek mięsnych i warzywnych
- jako nadzienie do naleśników i krokietów
- jako sos do pizzy