Go Asia Smak Japonii Pierożki gyoza z kurczakiem 230 g
Obowiązuje 14. 11. 2024 - 20. 11. 2024
Japońskie smaki
Historia pierożków Gyoza w japonii sięga odległego XVI wieku. Te niewielkie pierożki tradycyjnie podaje się na przystawkę, obowiązkowo z małą miseczką sosu sojowego i je "na raz". Zainspirowani niezwykłym smakiem pierożków Gyoza postanowiliśmy przygotować recepturę i zaprosić japońskie smaki do polskich kuchni.
W czym tkwi sekret pierożków Gyoza
Po pierwsze...
Delikatne i soczyste mięso z kurczaka idealnie skomponowane z pełnymi aromatu warzywami.
Po drugie...
Przyprawy. Starannie dobrane nadają azjatyckiego charakteru.
Po trzecie...
Ciasto! Odpowiednia kompozycja składników i sposób przygotowania tworzą niezwykle delikatne i elastyczne ciasto, które rozpływa się w ustach.
Po czwarte...
Receptura! Z pomocą japońskiego szefa kuchni opracowaliśmy recepturę warzywno-mięsnego farszu, kompozycji przypraw i odpowiedniej konsystencji ciasta, osiągając idealny smak pierożków Gyoza.
Farsz do pierożków jest przygotowany z kapusty białej, pora, cebuli, mięsa z kurczaka z dodatkiem aromatycznych przypraw. Powstaje z tego bardzo subtelne w smaku nadzienie. Gotowe pierożki najlepiej smakują z dodatkiem sosu sojowego albo mieszanką sosu sojowego i octu winnego w proporcji 1:1.