03. 07. 2017
Centrum Handlowe Ursynów Centrum handloweNależy obrać w kosteczki dynię, zgnieść w prace czosnek oraz rozgrzać na garnku oliwę. Po dorzuceniu poszatkowanej cebuli, kminku, dyni oraz chili smażyć 10min. Następnie dodać bulion i smażyć na średnim ogniu przez 30-40min.
Oliwę podgrzać na średnim ogniu, dodać cebulę, selera i marchew. Mieszać przez 2 min, dorzucić drobno pokrojone ziemniaki. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Smażyć przez 5 min, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 min. Zupę podawać można z bekonem i oliwą truflową.
Kalafior należy podzielić na różyczki, po czym razem z cebulą podsmażać na maśle. Do warzyw można dodać czosnek, kumin oraz curry. Smażyć przez 3min, po czym dodać bulion. Po zmiękczeniu warzyw wystarczy dodać mleko kokosowe, prażone orzechy i ser, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Masło i oliwę należy rozpuścić na patelni, dodać ząbek czosnku oraz cebulę. Podczas smażenia dodać pomidory i bulion. Dla zgęstnienia wsypać można semolinę, a także przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Grzanki pokroić na grube kropki i upiec, podawać razem z zupą.
Pokrojonego pora i odsączoną kukurydzę należy przesmażyć na maśle, po czym dolać mleko i posolić. Po podgrzaniu i zagotowaniu, zmiksować, przetrzeć przez sitko i przelać do miseczek. Dla smaku posypać można kolendrą i chili lub polać salsą.
89,99zł
99,99zł
69,99zł