24. 06. 2017
CH Auchan Gliwice Centrum handloweSkładniki: dwie szklanki gorącej wody, opakowanie galaretki z pianką o smaku wiśniowym, opakowanie galaretki o smaku mango, jedno mango, wiśnie świeże lub z kompotu.
Wykonanie: galaretki zalewamy gorącą wodą, po czym mieszamy dokładnie przez minutę i rozlewamy do małych salaterek. Po ostygnięciu galaretki, dodajemy do niej mango i wiśnie.
Składniki: pół kilograma truskawek, opakowanie galaretki truskawkowej, opakowanie budyniu waniliowego, pół litra mleka, trzy łyżki cukru, pół kostki masła, opakowanie śmietany kremówki.
Wykonanie: 400 ml mleka gotujemy z masłem, a resztę mieszamy z budyniem i cukrem, po czym wlewamy do gotującego się mleka. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 l wody i studzimy, a w międzyczasie kroimy truskawki w celu wyłożenia nimi ścianek i dna pucharków. Owoce zlewamy kremem budyniowym, po czym nakładamy na wierzch ubitą na sztywno śmietanę. Jeśli chodzi o dekorację, to sprawdzą się orzechy, płatki migdałowe, wiórki kokosowe, kruszone kakao czy też kawałki czekolady.
89,99zł
99,99zł
69,99zł