14. 11. 2017
Pasaż Tesco Warszawa Centrum handloweSkładniki:
-0,5 kg ziemniaków,
-1 jajko,
-20 dag bryndzy,
-pieprz mielony,
-olej do smażenia.
Jak przygotować placki ziemniaczane z bryndzą? Najpierw obierz ziemniaki, pokrój je w ćwiartki i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie zrób z nich puree i dodaj jajko, bryndzę oraz trochę pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj i zacznij smażyć farsz na rozgrzanym oleju. Uważaj, żeby nie przypalić placków! Dla lepszego smaku można jeść je z kwaśną śmietaną.
Składniki:
-1 jajko,
-1 cebula,
-1 kg ziemniaków,
-oliwa,
-sól,
-pieprz mielony,
-kilka kawałków wędzonego łososia,
-kwaśna śmietana.
Przygotowanie placków ziemniaczanych kresowych to nic trudnego! Zacznij od obrania i ugotowania ziemniaków, z których później trzeba będzie zrobić puree. Następnie dodaj do masy ziemniaczanej cebulę, jajko, sól, pieprz i usmaż placki na rozgrzanym oleju. Po skończeniu tej czynności nałóż na nie kwaśną śmietanę, cienkie plasterki łososia i posyp wszystko grubo mielonym pieprzem. Smacznego!