Reklama

Łatwe przepisy na pastę na kanapkę (E.Leclerc)

20. 07. 2017

E.Leclerc Jutrzenki Centrum handlowe
Pasty do kanapek to idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie czas i dobry smak. Można je przygotować błyskawicznie na dzień przed przyjęciem i przechowywać w lodówce. Takie domowe smarowidło jest znacznie zdrowszą wersją tego, co oferują nam w sklepie. Ponadto można poeksperymentować i stworzyć swój oryginalny smak, ze swoich ulubionych produktów. Jak zatem zrobić pastę do kanapek?

Szybka i smaczna pasta na kanapkę w wersji pieczarkowej

Do jej przygotowania potrzebować będziemy 200 g pieczarek, cebulę, 100 g kiełków, cztery łyżki serka mascarpone, 100 g ulubionego serka topionego oraz przyprawy: czosnek, tymianek i pieprz.

Przygotowanie: pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą, po czym dodajemy kiełki, sery i doprawiamy do smaku.

Pasta jajeczna

Potrzebne składniki to sześć jajek, 100 g sera, marynowane pieczarki i koperek, cztery łyżki majonezu oraz 150 ml jogurtu naturalnego i ulubione przyprawy.

Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, a po wystygnięciu drobno siekamy. Następnie mieszamy jajka z serem i majonezem, po czym dodajmy jogurt. Do całości dorzucamy trzy łyżki marynowanych pieczarek oraz łyżkę koperku, a na koniec doprawiamy do smaku.

Pasta z tuńczyka

Do przygotowania tej past można użyć zarówno tuńczyka, jak i ryby wędzonej. Potrzebować będziemy łyżeczki masła, jajka na twardo, łyżeczki białego sera, dwie łyżki startej marchewki, łyżeczkę szczypiorku oraz pieprz i sól.

Wykonanie: jajko siekamy, mieszamy z rybą i serem oraz marchewką i szczypiorkiem, a na koniec doprawimy do smaku.

Obserwuj nas:

Produkty z centrum handlowego E.Leclerc Jutrzenki

Popularne sieci handlowe

Reklama

Miasta